Cursussen, workshops en activiteiten:


Cursus 'Omgaan en werken met chakra's' 

Start: 15 november 2023

Lesdagen: 15 nov, 2 dec, 6, dec, 9 dec, 6 jan 2024

Tijdstip: 10.00 - 17.00

Investering: €625

Locatie: Cordium, Nijmegen

Info en inschrijven: Malva opleding, Cursus omgaan met Chakra's


 

Cursus 'Omgaan en werken met de aura'

Start: 20 januari 2024

Lesdagen: 20 jan, 3 febr, 10 febr

Tijdstip: 10.00 - 17.00 

Investering: €385

Locatie: Cordium, Nijmegen

Info en inschrijven: Malva opleiding - Cursus omgaan met de aura

 


Workshop Chakra's en hun werking

tijdens Healthy festival 

Start: 25 juni 2023

Tijdstip: om 13.00 uur en om 14.30 uur

Locatie: Boerderij Hoekelum, Bennekom

Inschrijven: Contact

Info

Ben jij benieuwd hoe jouw chakra's bij kunnen dragen aan een betere gezondheid en meer energie? Wil jij weten waarom je soms moe bent, snel ziek of overprikkeld en zou je daar handige tips en tools voor willen ontvangen? En ja, na deze workshop kun je daar gelijk zelf al mee aan de slag! Leuk? Kom dan langs en geef je snel op om een plekje te bemachtigen tijdens deze workshop op het Health festival bij Boerderij Hoekelum in Bennekom op zondag 25 juni!

Voor wie?

Deze workshop is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van zijn of haar gezondheid, gemoedstoestand en energielevel. Wanneer je nieuwsgierig bent en wel eens wat meer zou willen weten over chakra's en de werking hiervan op je lichaam en geest, kom dan zeker meedoen!

Tickets en kosten

Deze workshop is op basis van vrijwillige bijdrage, dus wat jij wil en kan missen. Geef je vooraf op voor deze workshop om verzekerd te zijn van een plekje! Je kunt alvast je plek reserveren via de inschrijf knop of door een mail of WhatsApp bericht te sturen.

Op de dag zelf kun je ook nog aanschuiven mits er dan voldoende plek is!

Locatie

De workshop vindt plaats op zondag 25 juni tijdens het Healthy Festival en kraampjesdagen bij Boerderij Hoekelum in Bennekom.

De workshop wordt gegeven in de koeienstal, gezellig tussen de koetjes! 

Tijden: 13.00 uur en 14.30 uur

Het adres:

Boerderij Hoekelum

Edeseweg 122

6721 KE Bennekom

Tel:  0318 - 632312

Vragen?

Heb je vragen over de workshop, neem dan contact op met mij:

Contact

Voor vragen over het Health festival en de kraampjesdagen kun je contact opnemen met Boederij Hoekelum:

Contact (hoekelum.nl)


Info avond Jaartraining Energetische Therapie - Malvatherapie

Start: Woensdag 28 juni 2023

Tijdstip: 19.30 uur

Locatie: Cordium, Nijmegen

Inschrijven:  info@malva-opleiding.nl


Vakanties en retraites 

-Geannuleerd-

Zomer retreat 'Je ziel op missie in Frankrijk'

Start: 26 augustus t/m 2 september 2023 

Locatie: l'Huis Preau, Chatin, Frankrijk

Inschrijven: Je ziel op missie | Preau

Info en programma

Van 26 augustus (aankomst 17:00 uur) t/m 2 september 2023 (vertrek 10:00 uur) organiseert Claudia Hogeweij, docent aan de Malva opleiding voor Energetisch therapie in Breda de zomerworkshop ‘Je ziel op missie in Frankrijk’.  Een week waarbij de ziel centraal staat!

We verblijven op het prachtige landgoed L’huy Préau in de Franse Morvan. Een magische plek war je helemaal jezelf kunt zijn en gaat genieten van de heerlijke natuur, de zon, het workshopprogramma en niet te vergeten: de overheerlijke biologische en vegetarische gerechten die met liefde voor ons gemaakt worden.
 
We zullen in deze week verschillende activiteiten ondernemen waarbij het contact met de ziel centraal staat. Zo leren we de ander, maar ook onszelf ontmoeten op zielsniveau, gaan we de natuur in en zullen we oefeningen en meditaties doen om je zielskracht meer naar buiten te brengen. Je zal hierdoor meer in je authentieke kracht komen te staan. Van hieruit zal je ook merken dat het contact met je omgeving en de mensen om je heen anders zal worden. Het meer ‘bezielen’ van je lichaam d.m.v. oefeningen met de chakra’s, je aura, maar ook in bewegingen, je denken, je spreken zullen aan bod komen.
 
Eenmaal in contact met deze onuitputtelijke bron in jezelf, voelen we ons krachtig, op ons gemak en ervaren we meer vreugde. Een soort acceptatie en een mate van ‘zijn’ , maar vooral ook een flinke dosis aan plezier zullen meer bezit gaan nemen in je leven! 

Locatie en vervoer

Locatie: We verblijven op het prachtige landgoed L’huis Préau in de Franse Morvan. Een spiritueel, creatief centrum waar je heerlijk jezelf kunt zijn en waar we met gelijkgestemden 7 dagen lang mogen genieten van de heerlijke natuur, de zon, het workshopprogramma en niet te vergeten: de overheerlijke biologische en vegetarische gerechten die met liefde voor ons gemaakt worden. Een magische plek om helemaal thuis te komen bij jezelf!

Vervoer: Op nog geen 8 uur rijden vanaf Utrecht ben je al op deze prachtige bestemming! Er is ook een lifterspagina waar je mede cursisten kunt contacten om samen te reizen. Check hiervoor: Lift Centrale | Preau

Adres:

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

 

 

Investering en verblijf

De prijs voor de cursus is € 395 excl. accommodatiekosten. Je kiest zelf welke accommodatie bij Preau je voorkeur heeft. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in je eigen tent of mini camper en heb je al een plekje op de campingplaats voor €495,-

Ook kun je kiezen voor een kamer in het landgoedhuis (eenpersoons of gedeelde kamer), een van de hoteltenten op het veld met opgemaakt bed en elektriciteit of een kamer in een van de huisjes op het veld.

Alle verblijfskosten zijn incl. drie vegetarische maaltijden per dag en koffie/thee.

Check alle verblijfsopties en prijzen hier: Accommodatie | Preau

Inschrijven

Inschrijvingen gaan via de website van Preau en kun je hier doen: Je ziel op missie | Preau

Vragen?

Heb je vragen? Ben je geinteresseerd maar twijfel je nog? Neem gerust contact op met me: Contact


Jaartraining Energetische therapie - Malvatherapie

Jaartraining Energetische therapie - Malvatherapie (ook in losse modules te volgen!)

Start: 6 septmeber 2023

Locatie: Cordium, Nijmegen

Inschrijven en meer info: Malva Opleiding Nederland | Cursus Jaartraining Energetische therapie - Nijmegen (malva-opleiding.nl)

Info

JAARTRAINING ENERGETISCHE THERAPIE.

Bij ons leer je de fijne kneepjes van het vak! Niet alleen hoe het energetisch systeem van chakra's en aura werkzaam is, maar ook leer je effectieve methoden om in te zetten bij lichamelijke en geestelijke aandoeningen. De informatie en alles wat je leert bij ons is zondermeer uniek te noemen en vind je nergens anders in Nederland. Zoek jij een bijzondere training op het gebied van energetisch therapie? Dan is dit zeker wat voor jou. Deze jaartraining biedt meer verscheidenheid en verdieping aan behandelingen als de meeste opleidingen en cursussen. 

Deze jaartraining van 16 lesdagen op woensdagen en zaterdagen start op 6 september 2023 in Nijmegen. De training bestaat uit 5 modules. 

In deze training leer je om te gaan met (levens)energie en hoe je iemand op een verantwoordelijke wijze energetische kunt behandelen. Je leert van alles over de werking en de behandeling van de 7 hoofdchakra's, de 5 nevenchakra's, de auralagen. Ook energetische massages maken ontbreken niet. Je leert veel effectieve behandelingen voor veel lichamelijke en geestelijke klachten en aandoeningen. 

De lesdagen zijn praktijkgericht. Dus weinig theorie maar vooral doen en ervaren. Door het geven en ontvangen van energetische behandelingen komt je gevoel verder tot ontwikkeling. Het zgn. haptonomische voelen loopt als een rode draad door deze training. 

Je kunt het geleerde meteen in de prakijk brengen. Daarom is deze jaartraining ook zeer geschikt voor reeds praktijkvoerende coaches, natuurgeneeskundige therapeuten, fysiotherapeuten, enz.

Er zijn verder geen studieopdrachten of toetsingen aan verbonden, tenzij je een STAP budget toegewezen hebt gekregen. Dan vindt er wel een toetsing plaats. Kom lekker genieten en leren en voel je tot niets verplicht. Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname. 

Lesdagen en onderwerpen


Lesdagen en onderwerpen 

Woens 6 september 2023  Gevoelsontwikkeling en haptonomie I

Zat 9 september 2023       Gevoelsontwikkeling en haptonomie II   

Woens 25 oktober 2023     Basischakra en miltchakra

Woens 15 november 2023  Zonnevlecht- en hartchakra

Zat 2 december 2023         Keel-, voorhoofd-, en kruinchakra

Woens 6 december 2023    De vijf nevenchakra's   

Zat 6 januari 2024             Auralagen en reinigende behandelingen

Zat 20 januari 2024           Aura's waarnemen en behandelingen

Zat 3 februari 2024            Het astraal lichaam en behandelingen   

Woens 21 februari 2024     Bodymassages

Woens 28 februauri 2024   Body- en ethermassages

Zat 2 maart 2024              Ethermassages 

Woens 6 maart 2024         Kosmische massages   

Zat 23 maart 2024            Aanvullende energetische behandelingen

Woens 8 mei 2024            Aanvullende energetische behandelingen

Zat 11 mei 2024               Aanvullende energetische behandelingen 

Investering

Deelnameprijs

Deelnameprijs € 1915 of 5 termijnen van € 390. Indien je termijnbetalingen wenst, geef dan na je inschrijving in een aparte mail dit even aan ons door. 

De prijs is inclusief zeer uitgebreide syllabus (circa 400 pagina's met unieke informatie en duidelijke beschrijving van de behandelingen) en koffie/thee. 

STAP budget: deze Jaartraining komt in aanmerking voor het STAP budget dat op 3 juli kan worden aangevraagd. Voorwaarde is wel dat je voor die tijd je moet hebben ingeschreven. Na aanmelding ontvang je van ons een STAP aanmeldingsformulier.

Info avond maandag 26 Juni 2023


Kennismaken - info avond 26 juni in Nijmegen

Op maandagavond 26 juni is er van 19:00 uur tot 21:00 uur een informatie avond in het Cordium in Nijmegen over deze jaartraining. Wil je komen? Super leuk! Geef je naam even door per mail a.j.b. info@malva-opleiding.nl

Op vrijdagavond 16 juni 2023 is er ook een informatie avond in Breda. Vanaf 19:00 uur ben je welkom en om 19:30 uur start een plenair gedeelte over de inhoud van deze jaartraining en de 3-jarige beroepsopleiding. Ook dan kun je het lesmateriaal bekijken, kennismaken met de docenten en is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Reserveren van een plaats is noodzakelijk en kun je doen door een mail te sturen aan info@malva-opleiding.nl

Voor vragen neem contact op met Claudia Hogeweij 06 12 20 05 59 of Hans Kamps 06-34 34 67  

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten over Malvatherapie en de opleidingen en cursussen die hier worden aangeboden?

Check dan de website van de Malva opleiding: Malva Opleiding Nederland (malva-opleiding.nl)

Of stuur een mail naar: info@malva-opleiding.nl

Je kunt ook telefonisch contact opnemen:

Claudia Hogeweij 06 12 20 05 59 of Hans Kamps 06-34 34 67  

 


3 Jarige beroepsopleiding tot Energetisch therapeut- Malvatherapeut

Opleiding tot Energetisch therapeut - Malvatherapeut

Start: 8 september 2023

Locatie: Zuiderlicht, Breda

Inschrijven en meer info: Malva Opleiding Nederland (malva-opleiding.nl)

Info

Inhoud van de opleiding

Overzicht modules

Hieronder zie je het overzicht van de modules van ieder trainingsjaar. Je kunt meer over de inhoud van een aantal modules lezen door te klikken op de linkjes "Inhoud". De modules 8 en 9 zijn niet als losse module voor externen te volgen. Ze zijn zo specifiek en vragen om een gedegen voorkennis van de chakra's en de aura en een ontwikkeld gevoel en grote verantwoordelijkheid. Ze kunnen daarom alléén gevolgd worden wanneer je ook de voorliggende modules gevolgd hebt.

Feedback van een student: Alle informatie uit de aparte modules vloeit op het eind van de opleiding prachtig in elkaar.  

 

Startersjaar 

 • Module 1 Gevoelsontwikkeling en haptonomie (3 dgn)
 • Module 2 Werken en omgaan met chakra's (5 dgn)  - 
 • Module 3 Werken en omgaan met de aura (3 dgn) - Inhoud
 • Module 4 Energetische massages (4 dgn)  - Inhoud   
 • Module 5 Energetische behandelingen (3 dgn) - Inhoud
 • Het 1e jaar wordt afgesloten met een tentamen (praktijk en theorie)

Heb je de smaak te pakken gekregen en het certificaat behaald, dan ben je welkom om deel te nemen aan het Verdiepingsjaar.

 

Verdiepingsjaar 

 • Module 6 Toegepaste meridiaankennis (3 dgn) - Inhoud
 • Module 7 Anamnese en diagnostiek (2 dgn) - Inhoud
 • Module 8 De Ankh (4 dgn) - Inhoud
 • Module 9 Kosmische schijf, Oerbehandeling, Leverbehandeling, Karmische ziekten, Kosmische energie en Kundalini (6 dgn) - Inhoud
 • Module 10  Ademtherapie, Edelstenen en kruiden (3 dgn) - Inhoud
 • Trainingsdag en tentamen 2e jaar (praktijktoets en kennistoets) (2 dgn)

Nog steeds enthousiast en weer het certificaat behaald? Dan ben je welkom om deel te nemen aan het Specialisatiejaar.

 

Specialisatiejaar 

 • Module 11 Zielkunde, Regressiemethoden, Lift-Upmethoden (4 dgn) - Inhoud
 • Module 12 Psychopathologie en energetische ondersteuningen (4 dgn) - Inhoud
 • Module 13 Therapeutische vorming, coach- en gesprekstechnieken (4 dgn) - Inhoud
 • Module 14 Praktijkvoering en wet- en regelgeving, Intuïtief ondernemen, supervisie, examentraining 
 • Eindexamen: praktijktoets en kennistoets
 • Spirituele afsluiting en diploma uitreiking

Investering

Deelnamekosten

De studiekosten per jaar bedragen € 2350 of 5 termijnen van € 475. Dit is inclusief het uitgebreide en door ons geschreven unieke lesmateriaal en inclusief examengeld. Wanneer je besluit om tussentijds de opleiding te beëidigen worden ALLEEN de gevolgde modules in rekening gebracht en ontvang je de overige reeds betaalde studiekosten retour. 

 

Bijkomende studiekosten

In het 2e jaar leer je werken met twee belangrijke therapeutische instrumenten: de Ankh en de Kosmische schijf. De kosten daarvan bedragen €165 voor de therapeutishe messing Ankh en € 60 voor twee Kosmische kleurenschijven. De therapeutische Ankhen worden speciaal voor onze opleiding vervaardigd en voldoen aan de juiste afmetingen en afwerking voor een optimaal resultaat wanneer je ermee gaat werken. 

In het 3e jaar geldt de volgende aanvullende literatuur: De Kracht van oplossingen van Peter de Jong & Insoo Kim Berg, Liefde In Wonderland van Riekje Boswijk-Hummel, Als praten bij je werk hoort van Hans Janssen, Licht op Schaduw van Debbie Ford. Deze boeken zijn vaak ook tweedehands goed verkrijgbaar.

 

STAP budget € 1000 subsidie

Onze opleiding komt in aanmerking voor het STAP budget. Na inschrijving ontvang je van ons een STAP aanmeldingsbewijs en daarmee kun je op 3 juli een STAP budget van € 1000 aanvragen. 

De opleiding kent een modulaire vorm. Je kunt ook op een later moment instromen en de gemiste modules dan een jaar later volgen. Informeer naar de mogelijkheden. Studenten die in eerste instantie geen STAP budget toegewezen hebben gekregen, kunnen hierdoor kiezen om later te starten met de opleiding waardoor twee maanden later opnieuw een aanvraag ingediend kan worden voor een STAP budget. 

Info avond

Informatie-avond 16 juni in Breda en 26 juni in Nijmegen

Op vrijdagavond 16 juni 2023 is er een informatie-avond in Breda. Vanaf 19:00 uur ben je welkom en om 19:30 uur start een plenair gedeelte over de inhoud van de opleiding. Ook kun je het lesmateriaal bekijken, kennismaken met de docenten en is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Onze informatie avond wordt altijd druk bezocht. Reserveren van een plaats is dan ook noodzakelijk gezien de beschikbare plaatsen. Geef je naam even door als bezoeker voor 16 juni door het sturen van een MAIL Wil je een bezoekje brengen aan de informatieavond voor de Jaartraining in Nijmegen op 26 juni, dan geef het ook even door. 

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten over Malvatherapie en de opleidingen en cursussen die hier worden aangeboden?

Check dan de website van de Malva opleiding: Malva Opleiding Nederland (malva-opleiding.nl)

Of stuur een mail naar: info@malva-opleiding.nl

Je kunt ook telefonisch contact opnemen:

Claudia Hogeweij 06 12 20 05 59 of Hans Kamps 06-34 34 67