Ayurveda skincare - Lakshmi

Start - Detox

Wanneer je net begint met het gebruik van natuurlijke verzorgingsproducten, of wanneer je overstapt naar een ander merk, dan raden wij aan te starten met de Detox set om de huid diep te reinigen van afvalstoffen en deze voor te bereiden op de juiste werkstoffen en de opname hiervan. Maar ook wanneer je een periode van stress, slechte voeding, vervuilde omgeving of een onrustige huid ervaart, dan kan het fijn zijn om de huid tussendoor met deze producten een tijdje op te schonen en te reinigen. Wil je een optimale Detox en oppepper voor de huid? Kies dan naast deze producten voor thuis, ook voor een behandeling in de salon: boek de BioPeel behandeling van Salonnepro voor een diepe reiniging en Detox van de huid gebruik daarnaast deze producten voor thuis ter ondersteuning.

VATA huidtype 

Droge, dunne huid met snel rimpeltjes en schilfers

Vata Huid – Kenmerken

De energie van een Vata huid bestaat uit de elementen Lucht en Ether, deze zijn licht, subtiel en droog. Onze huid is een weerspiegeling van je vitale energie, dus een Vata-huid is vaak gedehydrateerd, fijn, met bijna onzichtbare poriën en een egale teint. De huid, die even vluchtig is als de kenmerkende elementen, kan neigen naar overmatige droogheid en zichtbare afschilfering van dode huidcellen. Het grootste gevaar voor de Vata-huid is de vatbaarheid voor vroegtijdige veroudering: er kunnen eerder rimpels ontstaan dan bij andere huidtypes en in geval van interne problemen, met name spijsverteringsproblemen, kan ze grijs en dof lijken en kan ze last hebben van eczeem en infecties. Omdat Lucht en Ether de boventoon voeren, is het vermogen van de Vata-huid om water vast te houden in de aanleg beperkt. Daarom is het van essentieel belang om haar regelmatig diep te voeden en te hydrateren.

PITTA huidtype

Gevoelige, gemengde huid met roodheid en eczeemklachten

Pitta Huid – Kenmerken

Onder invloed van de natuurelementen Vuur en Water is de Pitta-huid een huid die snel droog en gevoelig aanvoelt bij de wangen en rond de mond maar kan ook wel een glimmende T-zone hebben met pukkeltjes en soms ontstekingen. Invloeden zoals stress, voeding en externe invloeden zoals kou, wind en plotselinge temperatuurschommelingen kunnen roodheid verergeren, een branderig gevoel geven en kunnen overmatige reacties veroorzaken zoals droogte en gevoeligheid. Pitta is de vurige en warme energie die zorgt voor transformatie in onze externe en interne natuur. Het transformeren van voedingstoffen maar ook het verwerken van indrukken en emoties in de hersenen, het aansturen van onze hormonen zijn gerelateerd aan de Pitta Dosha. Daarom kan stress en je hormonale cycli of bepaalde voedingsstoffen, een grote impact hebben op je huid en in bepaalde periodes zorgen voor roodheid en ontstekingen.

KAPHA huidtype

Gemengde, onzuivere vette huid

Kapha Huid - Kenmerken

Onder invloed van de natuurelementen Water en Aarde is de Kapha-huid een wat vettere, dikkere huid waarbij we de huidstofwisseling moeten gaan activeren en de talgproductie moeten gaan reduceren. Er is veel huidglans en talgproductie maar de huid kan ook vochtarm zijn. Samen met vuil en dode huidcellen stapelt het overtollig aan talg zich op in de talgklieren waardoor de huid vatbaarder is voor problemen die ontstaan door een verhoogde talgproductie. Acne, verwijde poriën, comedonen (mee-eters) en cystes komen aan de huidoppervlakte.

Anti - Age

Ons leven is een samenspel van lichaam, zintuigen, geest en ziel. De vraag is niet of we ouder worden, maar hoe we ouder worden. Wat is ouder worden in werkelijkheid? De intelligentie van je cellen vermindert door het proces van veroudering. Vanaf 30 jarige leeftijd gaat je lichaam achteruit. Afhankelijk van genetische en externe factoren zoals voeding, leefwijze, psyche, werk, woonomgeving etc. gaat dit proces bij de een sneller dan bij de ander. Je huid verliest haar frisheid er ontstaan rimpels, je spieren worden langzaam slapper en je verhouding tussen spieren en vet wordt langzamerhand gelijk.

Oog verzorging

Soul - MAN

Zonverzorging

Rhea's favorites: