Chakra's

Wat zijn Chakra's

Chakra's zijn de centra van ons energetisch systeem. Ons lichaam heeft 7 hoofdchakra's en 5 nevenchakra's. Je kunt deze energiecentra zien als een soort bloemvormige bol die zich net boven de huid bevindt in ons energetisch veld. De chakra's zitten wel degelijk vast aan ons lichaam met een soort steeltje dat zich in de wervelkolom hecht. Hoewel de chakra's voor de meeste mensen niet waarneembaar zijn met het oog, zijn ze wel degelijk te voelen in het eigen lichaam of bij het lichaam van de ander. 

Ook kun je merken wanneer de chakra's wel of niet gezond functioneren. Je kunt je dan vitaal en energiek voelen wanneer ze optimaal functioneren en wanneer hun energie vrij kan stromen. Maar wanneer een of meerdere chakra's geblokkeerd zijn of niet goed functioneren, dan kun je hierdoor op den duur klachten krijgen. 

 

Chakra behandelingen

Sommige klachten kunnen gelinkt zijn aan een of meerdere specifieke chakra's. Door middel van het werken op zo'n chakra kan de klacht aangepakt worden en zal het chakra zijn vitaliteit weer terug krijgen en optimaal gaan functioneren. Malva Therapie kent een scala aan concrete behandelingen voor het behandelen van de chakra's en bijbehorende klachten. Het is een zachte manier van behandelen waarvan de diepe doorwerking niet onderschat mag worden. Een goed werkend chakra systeem zorgt mede voor een gebalanceerd en vitaal systeem van ons lichaam.